Bruidsfotograaf Breda: de 5 mooiste fotoshoot locaties rond Breda!

March 6, 2018

Als bruidsfotograaf uit Breda ken ik natuurlijk de directe omgeving hier goed. Ik vind het leuk om de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd als trouwfotograaf te delen met jullie. Voor een goede shootlocatie is het belangrijk dat het gevarieerd qua fotomogelijkheden is en goed te bereiken. Bij een natuurgebied zoek ik altijd naar plekken die dicht in de buurt van de parkeerplaats liggen zodat de bruid niet onnodig hoeft te lopen. De lijst van 5 mooiste fotoshoot locaties in en rondom Breda bestaat uit een prachtige binnenlocatie, twee natuurgebieden, een landgoed en de stad zelf.

Als jullie vragen hebben of suggesties, stuur me dan gerust een berichtje!


de Hazelhof

Laat ik beginnen met de meest diverse fotoshoot locatie in de omgeving van Breda: de Hazelhof. Deze prachtige siertuinen met romantisch ingerichte druivenkas ligt in Rijsbergen net ten zuidwesten van Breda, dicht bij de A16. De tuinen zijn tip top bijgehouden met veel bloemen, boogjes een waterpartij, noem het maar op. Ook met een drone kun je hier prachtige opnamen maken. 

Je kunt ook op deze locatie trouwen. Je trouwt dan in de romantische kas tussen de druiven en romantische antiquiteiten. Je bent verzekerd van droogte en prachtig licht. 

 

 


De overige shootlocaties op mijn lijst zijn allemaal goed-weer locaties, al kun je als trouwfotograaf met een paraplu en fotograferen onder bomen en boogjes natuurlijk heel veel bereiken.


Landgoed Bouvigne

Gaan jullie doordeweeks trouwen in Breda? Landgoed Bouvigne is een 500 jaar oud kasteel met diverse aangelegde tuinen, gelegen tegen de groene oase van het Mastbos. Het kasteel zelf kun je niet in, omdat daar vaak getrouwd wordt. Maar de aangelegde tuinen in Franse, Engelse en Duitse stijl zijn wel vrij toegankelijk, maar alleen op doordeweekse dagen.


Binnenstad Breda

Wanneer je trouwt in Breda, is de kans enorm groot dat je trouwt in het stadhuis aan de Grote Markt. Inmiddels weet ik daar als bruidsfotograaf op loopafstand de beste plekken te vinden voor een mooie en gevarieerde fotoshoot. Aan de achterzijde van het stadhuis liggen twee groene hofjes. Het Begijnhof en daartegenover de Willem Merkxtuin.

Het Begijnhof is een oase van rust middenin Breda. Honderden jaren oude huisjes romantisch zij aan zij, met een gemeenschappelijke (geneeskrachtige) kruidentuin op de binnenplaats. Iets minder bekend is het hofje ertegenover: de Willem Merkxtuin. Het biedt weer net wat andere soort hoekjes dan het Begijnhof. Er is bijvoorbeeld een spannende verweerde muur met varentjes en een mooie toegangstunnel. Er is ook nog een prachtige stoere gestucte muur te vinden vlakbij deze hofjes, waar ik graag als bruidsfotograaf mijn bruidsparen mee naar toe neem.


Strijbeekse heide

Dit is mijn lievelingsheide in de buurt van Breda. Hoge grassen, heuvelig landschap, een meertje en een prachtig vergezicht. Het geeft altijd zo’n vrij gevoel om hier als bruidsfotograaf aan het werk te zijn. Omdat het gelegen is op het oosten kun je hier ook heel goed tijdens de golden hour terecht. Dat is bijvoorbeeld goed te doen wanneer Landgoed Ulvenhart je trouwlocatie is.

 


Vrachelse heide

De Vrachelse Heide is een typische zandverstuiving met veel grillige bomen eromheen. Zandverstuivingen hebben altijd heel bijzonder licht omdat het zand werkt als een warm reflectiescherm wat het genadeloos felle zonlicht omzet in flatteus zacht en warm licht. Een tweede voordeel van zandverstuivingen is dat ze er ‘s zomers en ‘s winters ongeveer hetzelfde uitzien (mits je de loofbomen uit beeld houdt). Wanneer je trouwt in de winter heeft je fotoshoot dus niet persé een winter-uitstraling.

 

SHARE THIS STORY