Trouwen in Brabant: de 5 mooiste trouwlocaties

February 21, 2018

Als bruidsfotograaf kom ik op heel veel mooie trouwlocaties, maar omdat ik zelf uit Brabant kom wil ik nu graag mijn favoriete trouwlocaties uit deze omgeving met jullie delen. Voor mij is een trouwlocatie pas echt heel goed wanneer je er zowel met goed als met slecht weer mooi kunt trouwen, en er zowel binnen als buiten je fotoshoot kunt houden. Hoe minder je hoeft te reizen op je trouwdag hoe rustiger.


Allereerst Klooster Bethlehem in Haren. Of het nu goed weer is of niet, dat maakt bij deze trouwlocatie niet uit. Van binnen is het een prachtig sfeervol klooster met mooie wandelgangen en.. heeft het een van de mooiste trouwkapellen van Nederland. Gelegen tussen de rust van weilanden en bossages waan je je hier zelfs een beetje in Frankrijk. Perfect voor zowel een bruiloft met een klassieke inslag of meer bohemian van stijl. Voor het shootgedeelte van de trouwfotografie hoef je niet te reizen, dat kan heel goed rondom en in het gebouw. Op de binnenplaats kun je de receptie en zelfs het diner houden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op safe te gaan en het binnen of in een tent op het terrein te vieren. Er is een mooie feestzaal met een buitenterras.


Kasteel Tongelaar in Mill is een nog klassiekere plek, en nog een tikkeltje meer het Frankrijk gevoel. Dit kasteel ligt ook weer tussen de velden en de bossen, maar voor de shoot blijft je waarschijnlijk op het terrein want je hebt er prachtige muren met geleide appelbomen en druivenranken, een bloemenveld en een zeer sfeervolle binnenplaats met een mooie oude boom in het midden. Prachtig voor mij als bruidsfotograaf. Die binnenplaats is fantastisch voor een buitenceremonie. Het is meer een goed-weer locatie dan Klooster Bethlehem, maar er zijn genoeg grote binnenruimtes om naar uit te kunnen wijken.

Marieke & Tom


Rondom Breda heb je twee hele mooie buitenplaatsen met beide hun eigen charme, Landgoed Wolfslaar en Landgoed Luchtenburg dus ik noem ze allebei.

Eerst Landgoed Wolfslaar. Een voormalig landhuis met koetshuis middenin een beschermd natuurgebied. Super chic; de entree van het gebouw met de mooie brede stenen trap smeekt om een champagne toost. Je kunt hier prachtig binnen trouwen, maar je kunt ook heel mooi op het grasveld voor de entree je ceremonie houden. Dan heb je heel mooi het landhuis op de achtergrond en een meertje aan de andere kant. Dit veld is omringd met oude bomen. Voor de fotoshoot van de trouwreportage weet ik een mooie plek op loopafstand bij een veld vol wilde grassen, er loopt een beekje en er staan mooie bomen. Bij regen kun je prima binnen terecht voor het maken van mooie bruidsfoto’s.


Wil je liever een iets meer bohemian gevoel en toch de grandeur van een landgoed, dan raad ik Landgoed Luchtenburg aan. Het is een mooi wit landhuis op een groot perceel, met een meanderend riviertje, een bloemenveld met prachtige bomentunnel, oude bomen en een bruggetje. Allerlei ingrediënten voor een mooi gevarieerde bruidsreportage en fotoshoot, al zijn de binnenmogelijkheden beperkter dan bij de andere kandidaten op deze lijst. Qua receptie en ceremonie kun je heel mooi in het landhuis of op het terrein buiten terecht. Het diner kan in de boerderij die op het terrein staat. Bij deze trouwlocatie heb je wat meer het gevoel middenin in de natuur te zitten dan bij Landgoed Wolfslaar, het grasveld rondom het landhuis is ontzettend leuk voor kinderen om rond te rennen en te spelen.

Willemien & Dave


Tenslotte wil ik nog een extreem klassieke trouwlocatie noemen, het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Een van de mooiste laat-gothische stadspaleizen van West-Europa. De prachtige ommuurde enorme binnentuin in Franse stijl, compleet met fontein, rozen, buxushagen en stenen beelden is echt van een zuidelijke schoonheid. Voor de fotoshoot blijf je bij het gebouw, als het regent kun je hier perfect ook binnen huwelijksfoto’s maken, er zijn stijlkamers en talloze mooie doorkijkjes. Ook zijn er mooie stenen bogen waar je doorheen kunt wandelen voor de foto. De trouwceremonie gebeurt in de mooie antieke trouwzaal, let daarbij even goed op waar je je stoelen neerzet omdat het licht van de spotjes kan zorgen voor schaduwen in de ogen (panda-ogen). Daar adviseer ik mijn bruidsparen bij. De receptie zul je waarschijnlijk op het terras aan de grote ommuurde tuin laten plaatsvinden, en het diner kan prachtig op een intieme binnenplaats. Prachtige locatie. Je kunt de fotoshoot ook nog combineren met wat foto’s in de oude binnenstad van Bergen op Zoom.

Alice & Jonathan


Bedankt voor het lezen, en laat gerust een berichtje voor mij achter!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT