Als bruidsfotograaf heb ik ieder jaar ook huwelijken in de winter.  Dit jaargetijde is een mooiere tijd om te trouwen dan veel mensen denken. De grootste voordelen heb ik voor jullie op een rijtje gezet. 

Knusser

Wat veel voorkomt tijdens een zomerbruiloft is dat tijdens de receptie en het feest mensen uitwaaieren over de trouwlocatie. Bij een winterbruiloft blijven je gasten bij elkaar in dezelfde ruimte, het is dus veel knusser en gezelliger. Bovendien is het super sfeervol om met fakkels en kaarsen de toegang naar de locatie te verlichten en op die manier je avondgasten te verwelkomen en huiswaarts te laten gaan.

Mooier licht

Wat maakt het licht van een sunset shoot nou zo mooi? Dat komt door de lage stand van de zon. Dat ligt voor de hand natuurlijk, maar in de winter staat de zon de hele dag relatief laag. Het licht in de winter is prachtig! De stand van de zon op het midden van de winterdag is te vergelijken met de stand van de zon twee uur voor zonsondergang de rest van het jaar.

Het licht in de winter is prachtig!

Je hoeft in de winter ook niet nog na je openingsdans een avondshoot te doen, want de golden hour begint al rond 15.30. Niet alleen zijn je groepsfoto’s met het prachtige golden hour licht, maar je kunt eenvoudig aansluitend op de groepsfoto’s nog even een momentje golden hour foto’s maken en daarna terug naar je receptie of door naar het diner.

Voordeligere en meer keuze in trouwlocaties

Trouwlocaties vragen een premium voor de vrijdagen en zaterdagen in het hoogseizoen. Doordeweeks en in het laagseizoen zijn de tarieven lager. Daar komt bij dat de kans dat je droomlocatie nog beschikbaar is veel groter is. 

Geen zorgen om het weer!

In de lente, zomer en herfst is het altijd spannend of het gaat regenen op je huwelijksdag. Het liefste trouw je die tijd van het jaar buiten, en ook je fotoshoot wordt meestal in de natuur gedaan. Aanstaande bruidsparen houden nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten om te zien of het wel droog blijft op hun dag. Nou, van die onzekerheid heb je met een winterbruiloft geen last! Meestal kies je qua fotoshoot locatie al een overdekte plek, en je viert de hele dag sowieso al binnen. 

Laat je inspireren door de volgende foto’s! 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT